Companii

Ce curse au adaugat in programul de zbor marii operatori aerieni in acest an

Ce curse au adaugat in programul de zbor marii operatori aerieni in acest an
07.06.2010, 23:38 31

Cele mai mari trei companii aeriene de pe piata locala, dupanumarul de pasageri transportati, respectiv Tarom, Blue Air si WizzAir, au introdus anul acesta aproape 30 de curse noi spredestinatii din strainatate, atacand piete precum cea irlandeza, letona, poloneza si siriana.

Dupa ce anul trecut lansase 14 curse noi, operatorul low-costBlue Air, care a rulat anul trecut afaceri de 140 de milioane deeuro, continua cu strategia de extindere introducand anul acesta 13curse noi cu plecare din Bucuresti si Sibiu si trei curse noiexterne operate de pe baza din Larnaca, deschisa recent.

"In acest an, vom continua pe acelasi trend. Deschidem noidestinatii si creem trafic nou atat pentru piata interna, cat sipentru cea externa. Ca raspuns la cerintele pasagerilor, amintrodus mai multe destinatii atat pentru segmentul de business(Sibiu-Londra), cat si pentru segmentul turistic (spre Florenta)",a declarat Sheriff Ussama, directorul general al companiei aerieneBlue Air, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache. Printrecursele noi introduse anul acesta de Blue Air se numaraBucuresti-Florenta, Bucuresti-Dublin, Sibiu-Stuttgart,Sibiu-Valencia si altele. De asemenea, compania a deschis o bazaoperationala in orasul cipriot Larnaca, de unde sunt operatezboruri spre Bucuresti, Milano, Varsovia si Viena.

"Studiile noastre de piata arata ca exista un potential foartemare pe pietele externe. Cipru este o piata cu un mediu de businessfoarte dinamic si cu atractii turistice", a spus oficialul BlueAir. Si operatorul ungar low-cost Wizz Air, care a transportat anultrecut circa 1,7 milioane de pasageri, a introdus anul acesta zececurse noi in special spre destinatii din Italia, Spania siGermania, consolidandu-si traficul pe aceste piete, care genereazavenituri semnificative. Orasele spre care vor zbura avioanelecompaniei anul acesta sunt Zaragoza si Alicante din Spania, Pisa siBologna din Italia si altele. "Credem ca Alicante (Spania), lansataanul acesta, va fi o ruta populara, avand in vedere ca estedestinatie de vacanta, dar si o destinatie in care lucreazaromani", a declarat Natasa Kazmer, director de comunicare al WizzAir.

Compania de stat Tarom, care a introdus anul trecut 11 noidestinatii in programul de zbor, a anuntat ca anul acesta vor fioperate zboruri externe spre Nisa, Riga si Damasc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO