Companii

Ce hoteluri noi s-au deschis în Capitală în 2012, în urma investiţiilor de 33 milioane de euro?

Ce hoteluri noi s-au deschis în Capitală în 2012, în...

Autor: Mirabela Tiron

31.12.2012, 13:32 912

Pe piaţa hotelieră din Bucureşti au intrat în acest an trei noi hoteluri, în urma unor investiţii totale de 33 de milioane de euro, realizate în decurs de mai mulţi ani.

Cel mai nou inaugurat este hotelul de patru stele Cişmigiu din centrul Capitalei, deschis în decembrie şi care este deţinut de compania spaniolă de dezvoltare imobiliară Hercesa.

Spaniolii de la Hercesa au transformat clădirea lăsată în paragină într-un hotel de patru stele cu 60 de apartamente. Pe lângă spaţiul destinat apartamentelor, hotelul mai are spaţii comerciale la parter şi spaţii de birouri la mezanin şi etajul unu.

Hercesa a atras doi chiriaşi până acum, respectiv Institutul Cervantes, care a închiriat mezaninul, o parte din parter şi etajul unu, dar şi grupul Humanitas, care a deschis o librărie pe o suprafaţă de 270 de metri pătraţi.

Procesul de renovare a clădirii în care operează hotelul a durat trei ani şi a costat 15 milioane de euro.

Un alt hotel deschis anul acesta este Europa Royale din zona Unirii, dezvoltat de lituanienii de la Europa Group, care au finalizat proiectul de 12 mil. euro la circa şase ani de la achiziţia clădirii istorice situate lângă Hanul lui Manuc.

După ce au reconstruit şi modernizat clădirea, pro­prietarii hotelului aşteaptă venituri de 1,2 milioane de euro în primul an de funcţionare.

Clădirea istorică în care operează hotelul are cinci etaje, în care au fost amenajate 92 de camere, un restau­rant şi două săli de conferinţe.

Un alt hotel nou intrat pe piaţa din Bucureşti este unitatea de cinci stele Marshal Garden situat pe Calea Dorobanţilor din Capitală, o investiţie estimată de ZF la 5-6 mil. euro.

Hotelul vine să completeze portofoliul de active pe care îl deţine familia Antonescu, proprietarii agenţiei de turism Marshal Turism.

Compania mai deţine un hotel de trei stele în zona Batiştei din Bucureşti şi plănuia de mai bine de trei ani deschiderea celei de-a doua unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO