Companii

Ce înseamnă producţia în lohn şi dependenţa de un singur client? Producătorul de aspiratoare Electroargeş şi-a redus businessul cu aproape 90% după ce a pierdut contractul cu grupul german Karcher

Ce înseamnă producţia în lohn şi dependenţa de un...

Autor: Cristina Roşca

05.03.2024, 00:07 4511

Producătorul de aspiratoare Electroargeş, din judeţul Argeş, a avut afaceri de 39 mil. lei anul trecut, la jumătate faţă de 2022, arată datele publice şi cele din raportul cu rezultate preliminare publicat pe bursă. Mai mult, declinul este de aproape 90% faţă de 2021, cel mai bun moment pentru companie.

Scăderea puternică a cifrei de afaceri din 2022 şi 2023 a venit pe fondul faptului că Electroargeş a pierdut contractul cu nemţii de la Karcher. Mai exact, firma autohtonă realiza aspiratoare în sistem lohn pentru grupul german, care în ultimul deceniu a pariat pe producţia proprie, dezvoltând două fabrici în România. Acest contract contribuia, la momentul rezilierii, cu 85% la cifra de afaceri a grupului local.

Evoluţia vine şi într-o perioadă dificilă pentru piaţa de electro-IT, care a suferit la nivel mondial anul trecut din cauza cererii scăzute, fapt ce s-a reflectat şi în vânzările retaile-rilor de profil, şi în cele ale produ-cătorilor.

Pentru Electroargeş, dincolo de situaţia din piaţă, a contat foarte mult că a pierdut contractul cu Karcher.

Dependenţa de un singur mare client, de regulă străin, şi producţia în sistem de lohn, unde valoarea adăugată e minimă, pot îngenunchea, mai repede sau mai încet, un business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO