Companii

Ce se intampla cu conducerea Tarom?

Ce se intampla cu conducerea Tarom?

Nicolae Brutaru. Ea a ocupat anterior functia de director de marketing al companiei low-cost Blue Air si a fost numita la conducerea Tarom de catre Berceanu anul trecut

04.03.2010, 23:09 130

Situatia conducerii celei mai mari companii aeriene de pe piatalocala, Tarom, este incerta, in conditiile in care de aproape oluna se discuta schimbarea directorului general al operatoruluiaerian, fara a se lua insa o decizie oficiala.

In urma cu cateva saptamani, UDMR, partidul caruia i-a revenitconducerea companiei aeriene de stat Tarom, dupa negocierile cuPD-L, l-a desemnat pentru functia de director general pe GombosCsaba, care conducea operatiunile producatorului de cablajeelectrice Romcab Targu-Mures.

Pana in prezent, Radu Berceanu, ministrul transporturilor, nu aaprobat insa numirea acestuia.

Toate aceste planuri de schimbare a conducerii companiei aerieneau loc intr-o perioada in care activitatea transportatorului aerianeste afectata de contractarea traficului si vine dupa un an in careTarom a incheiat cu un bilant dezastruos: pierderi estimate la 21mil. euro si venituri de 260 mil. euro, sub mandatul RuxandreiBrutaru, 29 de ani. "Orice schimbare a managerilor companiilor sisocietatilor din portofoliul Ministerului Transporturilor siInfrastructurii va fi anuntata oficial. In prezent, RuxandraBrutaru este directorul general al companiei Tarom", a declaratpentru ZF Radu Berceanu, ministrul transporturilor.

Pana in prezent, Berceanu a ezitat sa il numeasca oficial infunctie pe candidatul propus de UDMR. De ce nu ia Berceanu odecizie?

"Dupa desemnarea mea de catre UDMr pentru conducerea Tarom, amavut o intalnire cu Radu Berceanu, care nu s-a finalizat insa cu odecizie. Motivul invocat de el pentru intarzierea numirii mele infunctia de director general al companiei aeriene este lipsa mea deexperienta in domeniul aviatiei", a spus Csaba, 40 de ani, careocupa functia de director general al producatorului de cablajeelectrice Romcab Targu-Mures, cu afaceri de 8-9 mil. euro. El a maiprecizat ca urmeaza sa mai aiba loc discutii intre cele douapartide UDMR si PD-L si ca nu stie exact cand se vor finalizaaceste discutii legate de conducerea Tarom. "Am simtit ca i-amlasat o impresie buna ministrului, avand in vedere ca nu mi-a datun raspuns negativ in mod direct, in timpul intalnirii", a declaratCsaba, adaugand ca ar trebui sa se ia in considerare cei 14 ani deexperienta pe pozitia de manager.

Csaba, care este si consilier judetean al UDMR in Mures, aterminat Facultatea de Management Industrial si Comercial.

In prezent conducerea Tarom este asigurata de Ruxandra Brutaru,29 de ani, fiica unui fost director Tarom din perioada1995-1996,

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO