Companii

Ce servicii medicale oferă statul şi privatul pentru 20 de euro pe lună

Ce servicii medicale oferă statul şi privatul pentru 20...

Autor: Ioana David

23.02.2014, 09:03 1143

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, instituţia care finanţează sistemul sanitar, are anul acesta un buget de peste 5 miliarde de euro, ceea ce corespunde unui nivel alocat fiecărui român de 20 de euro pe lună.

Cu această sumă, statul practic acoperă orice problemă de sănătate a asiguraţilor, însă este posibilă apariţia listelor de aşteptare pentru a avea acces la servicii. Ministrul sănătăţii a anunţat însă că niciun serviciu la cererea pacienţilor nu va fi decontat.

Spre comparaţie, la o clinică privată un abonament de sănătate care costă 20 de euro pe lună include consultaţii de specialitate, analize de laborator, servicii de imagistică (ecografii, radiologie, mamografie), asistenţă pre şi postnatală, serviciul de ambulanţă la domiciliu şi la sediul companiei, campanie de vaccinare antigripală anuală cu vaccinul propriu-zis inclus. Nu sunt incluse serviciile de spitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO