Ce vă aşteaptă în România! Radu Andrei, KPMG: Liderii de business încep să investească în automatizare. Un robot poate înlocui munca a şapte muncitori

27 sep 2017 Autor: Dragoş Dinu

Forţa de muncă „digitală“, formată din roboţi inteligenţi, este tot mai aproa­pe să preia din sarcinile mun­citorilor obişnuiţi, iar softurile folosite pot reduce timpul alocat unei anumite sarcini de la ore la doar câteva minute.

„Investiţiile în piaţa de roboţi inteli­genţi sunt estimate a depăşi 152 de mi­liar­de de dolari până în 2020, fiind vorba de roboţi care pot gândi în mare mă­sură asemănător oa­me­ni­lor. Nu este vorba de vi­itor sau de un viitor în­de­părtat, lu­cru­rile încep deja să se întâmple în lume. Un robot poate înlocui de la doi până la şapte mun­ci­tori“, a spus Radu Andrei, di­rec­tor management consulting în ca­drul firmei de audit şi consultanţă fis­cală KPMG.

El a fost prezent luni la eve­nimentul „Piaţa muncii – de la reali­tă­ţile de astăzi la predicţiile de mâine“ or­ganizat de KPMG în parteneriat cu ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.09.2017

 
Cuvinte cheie:
business
, incepere
, inlocuire
, investitii
, kpmg
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide