Companii

Cel mai mare furnizor de turbine eoliene pentru piaţa locală a făcut afaceri de 132 mil. euro

Cel mai mare furnizor de turbine eoliene pentru piaţa...

Autor: Radu Bostan

18.08.2013, 18:48 645
Turbinele construite de Vestas se învârt astăzi în ferme eoliene precum Cernavodă şi Peştera, deţinute de Energias de Portugal, sau Dorobanţu, al companiei petroliere OMV Petrom.
 
Vestas, cel mai mare producător european de turbine eoliene, a realizat afaceri de 132 mil. euro anul trecut în România, obţinând un profit de 37.000 de euro, arată primul bilanţ depus la Ministerul Finanţelor de compania daneză, unul dintre prin­cipalii furnizori de „mori de vânt“ pentru sectorul local al energiei regenerabile.
 
„Veniturile noastre au crescut în fiecare an“, a declarat pentru ZF Cătălina Dragomir, director sales pen­tru România în cadrul Vestas, fără a preciza cu cât anume. Ea a menţionat că firma şi-a depus la auto­ritatea fiscală bilanţurile pe anii anteriori, însă acestea nu au fost publicate pe site de Ministerul Finanţelor.
 
România se află între primele 20 de ţări din lume după capacitatea totală a turbinelor instalate de Vestas, figurând la sfârşitul anului trecut cu un total de 544 MW. Capacitatea acestor turbine este echivalentă cu jumătate din cea instalată în hidrocentrala Porţile de Fier I, unul dintre cei mai mari producători de ener­gie din ţară. Cum parcurile eoliene care funcţio­nau la sfârşitul anului trecut aveau o capacitate totală de 1.800 MW, potrivit datelor Transelectrica, rezultă că Vestas a livrat aproape o treime din unităţile de producţie a energiei din vânt în România.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO