Companii

Cel mai mare restaurant din Marriott devine „Casa Fripturilor“, iar zece săli de conferinţă vor fi renovate

Cel mai mare restaurant din Marriott devine „Casa Fripturilor“, iar zece săli de conferinţă vor fi renovate
28.09.2010, 23:35 383

Cel mai mare hotel de cinci stele de pe piaţa românească, JWMarriott, cu afaceri de 26 de milioane de euro anul trecut, aînchis restaurantul Cupola cu o capacitate de 200 de locuri, celmai mare din hotel, în vederea renovării, în urma unui proiect deinvestiţii de aproape un milion de euro.

"În perioada septembrie-decembrie restaurantul va fi închis.Hotelul va avea pierderi de 30.000 de lei (7.100 euro) lunar dincauza închiderii restaurantului, dacă luăm în calcul faptul că numai oferim cina. Micul dejun şi prânzul care se luau în cadrulacestui restaurant au fost mutate în altul", a declarat MedaVasiliu, directorul de vânzări şi de marketing al hotelului decinci stele JW Marriott.

Potrivit datelor Registrului Comerţului, hotelul a avut anultrecut pierderi de aproape 14 milioane de euro.

Restaurantul Cupola va fi redeschis sub numele de Steakhouse, îna doua jumătate a lunii decembrie, ceea ce înseamnă că hotelul vaavea pierderi în jur de 25.000 de euro din neoperarearestau-rantului. Marriott are şase restaurante şi cafenele, iarconceptul de "steakhouse" aparţine lanţului internaţional.

Hotelul de cinci stele din Bucureşti, cu o capacitate de cazarede 402 camere, a demarat un proiect de modernizare încă de laînceputul anului, când a fost renovat spaţiul Vienna Cafe de laetajul unu al hotelului, dar şi sala de evenimente Grand Ballroom,în urma unei investiţii de 1,2 milioane de euro.

Mai mult, anul viitor este plănuită modernizarea celor zece sălimici de conferinţe din cadrul hotelului, dar şi a sălii ConstanţaGrand Ballroom.

JW Marriott nu este singurul hotel de cinci stele din Bucureşticare investeşte în modernizarea unităţilor din food&beverage,ce au o contribuţie semnificativă în cifra de afaceri, putândajunge chiar şi la jumătate din businessul unui hotel.

Şi Athénée Palace Hilton trece printr-un proces de renovare, înurma unui plan de investiţii de 2 milioane de euro.

Recent, hotelul a anunţat deschiderea restaurantului CafeAthénée, în spaţiul în care s-a aflat Le Bistrot.

De asemenea, hotelul de cinci stele deţinut de George Copos amai modernizat fosta terasă La Strada. Mai mult, anul viitor vordemara lucrări de renovare la principalul restaurant al hoteluluiRoberto's.

Atât JW Marriott cât şi Athénée Palace Hilton au anunţat că auînregistrat o creştere a veniturilor în primele opt luni aleanului, fără să precizeze însă valoarea absolută. "Gradul deocupare al hotelului JW Marriott a crescut cu 5%-7% în perioadaianuarie-august.

Astfel că mai mult din 60% din camerele noastre au fostocupate", a declarat Meda Vasiliu, care a mai adăugat că venituriledin cazare au avut un ritm de creştere mai mic din cauza tarifelorîn scădere pe cameră.

Preţul unei camere duble este de 784 de lei (186 euro) penoapte, potrivit informaţiilor de la departamentul de rezervări alhotelului.

JW Marriott din Bucureşti, care face parte din lanţul americanMarriott International, este controlat de Societatea CompaniilorHoteliere Grand, la care deţine pachetul majoritar de acţiunicompania austriacă Bau Holding Strabag.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO