Companii

Cele mai importante cinci ştiri pe ZF Corporate

Cele mai importante cinci ştiri pe ZF Corporate
30.03.2015, 09:00 165

Un român e responsabil de reuşita „mariajului“ LafargeHolcim, fuziunea secolului în construcţii

Românul Marcel Cobuz, fost CEO al subsidiarelor din Indonezia şi Irak ale producătorului francez de ciment Lafarge, se ocupă de procesul de preintegrare a gru­pului din Hexagon în gigantul LafargeHolcim, entitate ce va fi creată la vară prin fuziunea dintre Lafarge şi compania elveţiană Holcim, cea mai mare tranzacţie din industria mondială a construcţiilor din acest secol.

Citiţi mai multe aici

Renault pregăteşte „revoluţia roboţilor“ la Dacia: gradul de automatizare creşte de patru ori în patru ani

Viitoarea generaţie de modele Dacia va fi produsă într-o uzină automatizată, cu roboţi pe linia de producţie, decizie care va determina însă şi reducerea numărului salariaţilor din uzina auto de la Mioveni.Gradul de automatizare al uzinei de la Mioveni va creşte constant în următorii ani pe măsură ce conducerea Dacia doreşte să îmbună­tăţească condiţiile de muncă ale angajaţilor, dar şi să majoreze eficienţa uzinei pentru a ţine ritmul cu celelalte fabrici Renault din regiune.

Citiţi mai multe aici

ANALIZĂ
Harta hub-urilor din România, „centrele“ în care s-ar putea naşte următorul Gecad, Bitdefender sau LiveRail

In cele mai mari oraşe din ţară începe să prindă contur un ecosistem de centre care ajută dezvoltarea start-up-urilor hi-tech.  După mai bine de 15 de ani de creştere susţinută, alimentată atât de multi-naţionale cât şi de exemplele de succes la nivel internaţional ale unor companii lansate de antreprenori locali, industria locală de IT a ajuns la un nivel de dezvoltare care permite conturarea unui ecosistem care să sprijine noul val de companii hi-tech, start-up-urile având în prezent posibilitatea de a închiria un spaţiu de lucru în hub-uri din Capitală dar şi din marile oraşe din ţară 

Citiţi mai multe aici

Investiţiile străine, ţinute pe linia de plutire în februarie doar de banii aduşi de retaileri pentru noi magazine

AuchanLidl şi Jumbo sunt „autorii“  celor mai mari majorări de capital înre­gis­trate în februarie pe piaţa locală, după ce acţionarii celor trei companii din re­tail au trimis 360 mil. lei (80 mil. euro) în România, arată datele lunare ale Registrului Comerţului.

Citiţi mai multe aici

Judeţele unde bancherii au atras cele mai multe depozite şi unde au dat cele mai multe credite

Gorj, Iaşi şi Bihor sunt pe podium, conducând to­pul judeţelor cu cel mai ridicat nivel al ra­portului dintre creditele acordate populaţiei şi com­paniilor raportat la sumele din conturile curente şi depozitele constituite la bănci la finele lunii februarie.

Citiţi mai multe aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO