Companii

Cele mai mari clinici stomatologice din România

Cele mai mari clinici stomatologice din România

Autor: Ioana David

16.10.2014, 14:35 975

Serviciile stomatologice repre­zintă un business de peste 100 mil. euro anual, însă ex­trem de fragmentat, o piaţă în care cea mai mare com­panie se îndreaptă spre 4 mil. euro, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Re­gistrul Comerţului.

Doar trei companii din domeniul stomatologic au reuşit să treacă de pragul de 1 mil. euro cifră de afaceri, liderul fiind Dent Estet din Capitală. Compania operează mai multe clinici, prima unitate fiind deschisă după ce fondatoarea Oana Taban a lucrat iniţial ca medic stomatolog angajat, iar apoi a decis să intre în zona antre­prenorială.

Pe locul doi în topul celor mai mari jucători din acest domeniu se află o companie din Argeş, Medical Tours Company, un proiect româno-francez conturat în urmă cu cinci ani după o investiţie de aproximativ 0,1 milioane de euro.  Bazele acestui business au fost puse în urmă cu nouă ani, când Răzvan Savu, unul dintre proprietari, şi-a deschis propriul cabinet în ţară după un stagiu de practică în stomatologie la Berlin. În 2009 el s-a asociat cu un român stabilit în Franţa, iar una dintre nişele pe care mizează este repre­zentată de turismul medical pe piaţa franceză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO