Companii

CFO-ul Lafarge Ciment, promovat vicepresedinte

CFO-ul Lafarge Ciment, promovat vicepresedinte
18.05.2010, 23:07 81

Philippe Platon, care a ocupat timp de patru ani functia dedirector financiar al Lafarge Ciment, subsidiara locala a grupuluifrancez Lafarge, a fost promovat pe pozitia de vicepresedinte lasediul central de la Paris, urmand sa aiba responsabilitati privindstrategia, dezvoltarea, fuziunile si achizitiile.

Pozitia lui Platon va fi preluata de Paul Vu Huy Dat, care ocupafunctia de director financiar la unitatea operationala a divizieiciment a grupului Lafarge din Honduras, unde si-a desfasuratactivitatea in ultimii trei ani.

In mandatul lui Platon, Lafarge a atins in 2008 cel mai marenivel al profitului net, de 163,8 mil. euro, urcand pe locul cinciin topul celor mai profitabile companii din Romania. Inainte de aparasi postul din Romania, Platon a declarat pentru ZF ca seasteapta la o scadere a businessului Lafarge anul acesta, dupa ceainregistrata in 2009 si recomanda Guvernului sa accelerezecontractele realizate in modelul proiectare-constructie (design& build) si sa apeleze la parteneriate in sistempublic-privat.

Francezii au bugetat initial in raportul anual publicat lainceputul anului o crestere de 0-5% a vanzarilor in volum in 2010,dupa ce anul trecut businessul a scazut cu 34,4%, pana la circa 243milioane de euro.

Grupul Lafarge, cu activitati pe pietele de agregate, betoane sigips-carton, a intrat pe piata locala in 1997, prin preluareafostului producator national Romcim si are peste 1.100 de angajati,in scadere cu 500 de persoane fata de 2008. Lafarge Ciment detinedoua fabrici de ciment la Medgidia si Hoghiz, precum si o statie demacinare la Targu-Jiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO