Companii

Chiriaşii mallului AFI Palace Cotroceni, vânzări de 205 mil. €

Chiriaşii mallului AFI Palace Cotroceni, vânzări de...

Autor: Cristi Moga

13.03.2014, 00:05 106
Ritmul de creştere a încetinit la 4,3%. La fiecare 100 de lei încasaţi de un magazin, 14 lei merg către proprietarii mallului.
 
AFI Palace Cotroceni, mallul cu o suprafaţă închiriabilă de 80.000 de metri pătraţi deţinut de grupul israelian AFI Europe în Bucureşti, a înregistrat anul trecut, prin inter­me­diul chiriaşilor, vânzări de aproape 205 milioane de euro, în creştere cu 4,3% faţă de anul precedent, potrivit datelor trans­mi­se de companie.
 
Ritmul de creştere al vânzărilor a încetinit destul de mult, după ce în 2011 avansul a fost de 21,3%, iar în 2012 retailerii mallului consemnau un plus de 8,3% faţă de anul precedent. Mallul a fost inaugurat în toamna anului 2009, în plină criză, astfel că anul acesta va împlini cinci ani, perioadă în care a concurat pentru clienţi la nivelul Capitalei în special cu Bă­neasa Shopping City, mallul din nordul oraşului controlat de oamenii de afaceri Ga­briel Popoviciu şi Radu Di­mof­te. Băneasa a con­sem­nat anul trecut vânzări de 200 mil. euro, în creş­te­re cu 5%, fără a lua în cal­cul ci­fre­le obţinute de Carre­four, IKEA sau Bri­cos­tore, re­tai­leri care au de ase­me­nea magazine în ca­drul zonei comerciale Bă­nea­sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO