Companii

Cine sunt imobiliarii cu credite la bănci de 1,9 mld. euro

Cine sunt imobiliarii cu credite la bănci de 1,9 mld. euro

Autor: Cristi Moga

03.04.2013, 00:07 2580

Cei mai mari proprietari de malluri şi clădiri de birouri de pe piaţa locală sunt în top şi când vine vorba de credite la bănci, valoarea cumulată a finanţărilor rămase de rambursat de şapte dintre cei mai mari jucători din imobiliare ridicându-se la 1,9 miliarde de euro, potrivit unei analize a ZF.

Cele şapte companii - Iulius Group (Iulian Dascălu), Immofinanz (Austria), Argo Real Estate (companie listată la Londra cu fondatori ciprioţi), AFI Europe (israelianul Lev Leviev), NEPI (Africa de Sud), CA Immo (Austria) şi GTC (Israel) - au în portofoliu imobiliare operaţionale evaluate la 3,1 miliarde de euro, astfel că gradul de îndatorare mediu este de circa 61% raportat la active.

Din închirierea acestor proprietăţi investitorii au încasat anul trecut peste 220 de milioane de euro, astfel că banii obţinuţi din malluri şi clădiri de birouri în următorii 8,6 ani ar trebui să meargă toţi către bănci pentru acoperirea creditelor, în condiţiile în care nivelul veniturilor s-ar menţine acelaşi.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO