Companii

Cine sunt medicii din cele patru mari reţele private de sănătate care urmăresc şi răspund de activitatea a 3.500 de doctori şi profesori din privat

Cine sunt medicii din cele patru mari reţele private de...

Autor: Ioana David

05.09.2014, 18:58 576
MedLife, Regina Maria, Medicover şi Sanador, cei mai mari jucători de pe piaţa de servicii medicale private, au numit medici cu zeci de ani de experienţă în poziţia de director medical, un job-cheie în acest sector, întrucât gestionează activitatea echipelor medicale, modul în care medicii tratează pacienţii, fiind totodată responsabili de evoluţia cazurilor. Altfel spus, directorii medicali sunt responsabili de serviciile medicale pe o piaţă de peste 550 mil. euro, în care pacienţii pot schimba cu uşurinţă furnizorul dacă sunt nemulţumiţi de servicii.
 
„Directorii medicali reprezintă un nod extrem de important în organigrama com­paniei, aceştia asigurând puntea de legătură între management şi echipele medicale“, spun reprezentanţii Regina Maria, companie în cadrul căreia lucrau 1.200 de medici la finalul anului 2013.
 
Directorii medicali fac de asemenea evaluarea periodică a medicilor şi decid dacă este nevoie ca aceştia să participe la trainin­guri, analizează rapoartele de funcţionare ale spitalelor şi propun măsuri pentru dez­voltare, stabilesc ghidurile terapeutice (sau protocoalele medicale - paşii pe care medicii îi urmează pentru a pune un diagnostic pacientului şi apoi în tratament).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO