Companii

Clujenii de la Arobs au lansat primul serviciu de informaţii din trafic în timp real din România

Clujenii de la Arobs au lansat primul serviciu de informaţii din trafic în timp real din România

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.11.2012, 14:12 648

Arobs Transilvania, companie furnizoare de soluţii software, a lansat Trafic OK, un sistem care colectează, interpretează şi livrează date din trafic în timp real la nivel naţional.

Acest serviciu a fost lansat în colaborare cu belgienii de la Be-Mobile, companie specializarea pe furnizarea datelor din trafic şi cu postul de radio Europa FM.

Trafic Ok se adresează tuturor şoferilor care vor să afle, înainte să plece de acasă cu maşina, unde sunt accidente, radare, dar şi ce rută este mai scurtă.

De exemplu, luni, 5 noiembrie, acest sistem a indicat mai multe probleme din trafic în Capitală: distanţa Piaţa Unirii- Piaţa Presei Libere, un drum cu o durată normală de 14 minute, s-a parcurs în 20 de minute din cauza traficului foarte aglomerat. În aceeaşi zi, sistemul a indicat faptul că la nivel naţional au fost înregistrate 146 de blocaje, 75 de incidente şi 52 de lucrări rutiere.

Trafic OK este deocamdată disponibil doar pe sistemele de navigaţie GPS Smailo, distribuite de Arobs, care au un preţ cuprins între 550 şi 1000 de lei, potrivit informaţiilor furnizare de companie. Aplicaţia de pe smartphone-uri se va numi tot TraficOK şi va fi disponibilă pe telefoanele şi tabletele care folosesc sistemele de operare iOS (iPhone) şi Android. Deocamdată, ea nu se găseşte pe site-urile specializate de aplicaţii, "urmează să fie uploadată în perioada următoare", potrivit reprezentanţilor Arobs.

Sistemul are la baza datele de trafic preluate de la peste 65.000 de maşini monitorizate prin GPS, dar şi din surse primare (poliţie, pompieri, primării).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO