Companii

Clujul tine 40% din vanzarile Rehau

23.05.2005, 15:19 41

Compania Rehau Romania, producator de materiale de constructii, a finalizat o investitie de 2,5 milioane de euro intr-un nou sediu la Cluj.

Constructia cuprinde atat spatii de birouri, cat si un depozit propriu, ce acopera in total 2.150 de metri patrati. Rehau este prezent pe piata regionala inca din 1998, printr-o reprezentanta deschisa la Cluj, centru care s-a transformat in 2000 intr-un birou de vanzari.

"De la Cluj administram in prezent o retea de peste 150 de clienti din Ardeal. Am dezvoltat cu ei un parteneriat, astfel incat noul birou de vanzari a fost construit in colaborare cu clientii nostri si cu utilizarea exclusiva a solutiilor proprii Rehau", a declarat Varga Bela, directorul Biroului de Vanzari Cluj. Potrivit oficialilor companiei, zona acoperita de biroul de la Cluj reprezinta 40% din vanzarile totale ale Rehau.

Pana in prezent, Rehau a investit in Romania peste 13 milioane de euro, avand 136 de angajati care activeaza in 6 locatii din tara. Astfel, compania are doua reprezentante in Constanta si Timisoara, birouri de vanzari si centre logistice in Tunari (Ilfov), Bacau, Apahida (Cluj) si o fabrica de tubulatura la Cisnadie (Sibiu).

"Romania ocupa un loc important in strategia noastra pentru Europa de Sud-Est. O parte a viziunii noastre este ca, prin prelucrarea sistematica a pietei si prin desfacerea de produse, sisteme si servicii in domeniul constructiilor si in alte domenii industriale, sa aducem un aport important economiei romanesti si sa cream locuri de munca stabile", a declarat pentru ZF Transilvania Peter Nadig, presedintele Consiliului de Administratie al Rehau Austria si Sud-Estul Europei.

In 2004, compania a obtinut o cifra de afaceri ce a depasit 27 de milioane de euro, aproximativ un sfert din aceasta provenind din exporturi directionate in principal spre tari precum Ungaria, Slovacia, Ucraina si Republica Moldova.

Pentru acest an oficialii firmei estimeaza o rata de crestere de 20% a cifrei de afaceri fata de 2004. Compania a inregistrat in ultimii doi ani un ritm mare de crestere pe piata tubulaturii si a ferestrelor din PVC si polietilena, valoarea prognozata pentru 2005 fiind dubla fata de valoarea inregistrata in 2003. Numai anul trecut, Rehau a inregistrat o rata de crestere de 44% a afacerilor, 2004 fiind primul an in care fabrica de la Sibiu de tubulatura din PVC si polietilena a mers din plin.

Rehau intentioneaza derularea unui nou proiect de investitii la Sibiu in construirea unei alte fabrici, valoarea investitiei fiind estimata la aproximativ 10 mil. euro.

Miza unei noi investitii este tocmai potentialul mare al pietei de profil. Proiecte de investitii pentru alimentari cu apa sau retele de gaze, in valoare de sute de milioane de euro sunt in derulare sau urmeaza sa inceapa in mai multe orase din tara, o mare parte a finantarii proiectelor fiind asigurata din fonduri ale Uniunii Europene.

Romania reprezinta o piata foarte atractiva in ceea ce priveste noile sisteme de conducte din materiale plastice, care au inlocuit in ultima perioada clasicele sisteme din otel beton sau azbociment, in conditiile in care investitiile in infrastructura sunt nu numai o conditie a integrarii in Uniunea Europeana, ci pur si simplu o necesitate. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO