Companii

CM de Fotbal ar putea aduce 3 mil. euro agentiilor de turism

03.03.2010, 23:12 22

Campionatul Mondial de Fotbal, care se va desfasura in perioada11 iunie-11 iulie in Africa de Sud, ar putea atrage pana la 1.000de romani in tribunele stadioanelor in ciuda faptului ca echipanationala de fotbal a Romaniei nu va participa la acesteveniment.

Pentru agentiile de turism de pe piata locala, acest campionatar putea genera incasari de aproape 3 milioane de euro din vanzareade pachete de vacanta, potrivit calculelor ZF.

"Am vandut pana acum zece pachete la turneul sud-african. Neasteptam sa vindem mai mult de 100 de pachete la acest campionat,care este atractiv si prin destinatia in care se desfasoara", adeclarat Sorin Vaduvoiu, directorul general al agentiei de turismPerfect Tour, cu afaceri de 22 mil. euro anul trecut. Vaduvoiu maiprecizeaza ca daca s-ar fi calificat nationala de fotbal aRomaniei, cererea ar fi fost mai mare.

Preturile unui pachet de vacanta la turneul final variaza intre1.500 de euro si 4.500 de euro, in functie de meciurile la care secumpara bilet (meciurile din grupe, din optimi, sferturi,semifinale sau finala campionatului) si de numarul de zile al unuisejur.

"Nu se vand doar meciurile de la campionatul mondial, de celemai multe ori acestea se combina cu circuite in orasele in care auloc meciurile, cu o deplasare in savana la safari, mai ales caorasele din Africa de Sud ofera multe atractii", a spus MirceaVladu, proprietarul agentiei de turism Prestige Tours. O vacanta petoata durata campionatului costa intre 25.000-30.000 de euro, panain prezent fiind achizitionat un singur pachet de acest gen, dupacum apreciaza Vladu, care va semna un parteneriat cu o agentielocala de turism din Africa de Sud.

In faza a treia de vanzare a biletelor la meciurilecampionatului, din cele cinci faze la nivel mondial, se vandusera 2milioane de bilete, adica doua treimi din biletele disponibilepentru campionat, potrivit site-ului oficial fifa.com. NationalaRomaniei nu s-a mai calificat la Campionatul Mondial de Fotbal din1998, cand a jucat patru meciuri si a ocupat locul 11.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO