Companii

Coca-Cola a atins 400 de milioane de euro investitii

30.09.2004, 00:00 32

Coca-Cola Romania a investit, in acest an, circa 38 milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie si depozitare, a spus Valentina Baicuianu, directorul de comunicare al companiei.
Valoarea totala a investitiilor realizate in Romania de Coca-Cola a ajuns astfel la circa 400 milioane de euro.
''Pina in prezent, au fost date in functiune doua noi linii de imbuteliere a apei minerale, la Vatra Dornei, la care se adauga linia pentru bauturi racoritoare de la Ploiesti'', a spus Baicuianu.
De asemenea, conducerea firmei a alocat sume importante pentru marirea spatiilor de depozitare si modernizarea capacitatilor de productie de la Poiana Negri, Iasi si Ploiesti.
Programul de investitii pentru anul in curs a mai vizat achizitionarea de instalatii de refrigerare, precum si o linie de fabricare a preformelor, care erau importate pina acum.
Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproape 200 de mil.euro, iar pe primul semestru al acestui an raportat o crestere cu 10% a vanzarilor, fata de primul semestru al anului trecut.
Firma dispune de cinci unitati de imbuteliere a bauturilor racoritoare, la Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Oradea si Iasi. La acestea se adauga cele trei capacitati de imbuteliere a apei minerale de la Vatra Dornei.
 Principalii concurenti pe piata interna sint companiile European Drinks, Quadrant Amroq Beverages (QAB), compania care imbuteliaza si vinde Pepsi si apa minerala Borsec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO