Companii

Coca-Cola HBC, declin de până în 5% al vânzărilor

Coca-Cola HBC, declin de până în 5% al vânzărilor

Autor: Cristina Roşca

22.08.2012, 00:05 328

Coca-Cola HBC (CCHBC), cel mai mare jucător pe piaţa locală a băuturilor, a înregistrat în primul semestru al acestui an o scădere de până în 5% a volumelor vândute pe fondul situaţiei macroeconomice dificile, pe de-o parte, şi pe fondul incertitudinii de pe scena politică, pe de alta.

"Volumele vândute în România au scăzut cu până în 5% (low single digit, n. red.) în ambele perioade analizate (primul semestru şi trimestrul doi - n. red.). În contextul incerti­tu­dinilor recente de pe scena politică, situaţia macroeconomică ră­mâne în continuare dificilă", arată raportul companiei-mamă din Grecia.

Mai mult, deprecierea mone­dei naţionale a afectat evoluţia vân­zărilor atât în volum, cât şi în valoare ale companiei pe pieţele emer­gente, potrivit aceluiaşi ra­port.

Deşi, per ansamblu, CCHBC anunţă un declin al volumelor vândute, există şi produse pentru care primele şase luni au adus creşteri, precum Coca-Cola Zero.

"Volumele de vânzări ale produselor fanion, respectiv brandul Coca-Cola, au crescut cu până în 5% datorită unui avans de 36% înregistrat de Coca-Cola Zero."

Compania anunţă însă că a obţinut creşteri ale cotei de piaţă pe segmentul băuturilor carbogazoase atât în volum, cât şi în valoare.

CCHB a continuat în primul semestru să anunţe un declin al volumelor vândute, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani. CCHBC a înregistrat anul trecut o scădere de 4% a volumelor de vânzări, un declin similar fiind înregistrat şi anul anterior. Astfel, anul trecut volumele Coca-Cola HBC în România au fost de 160,7 mil. unit cases.

Coca-Cola Hellenic deţine trei fabrici în România, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei, grecii activând pe piaţă de aproximativ 20 de ani. În 2010 Coca-Cola HBC a avut o cifră de afaceri de aproape 415 mil. euro şi un profit de 45 mil. euro. Nu există informaţii pe site-ul Ministerului de Finanţe despre rezultatele companiei de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO