Companii

Comănescu intră pe piaţa echipamentelor pentru energia verde

Comănescu intră pe piaţa echipamentelor pentru energia verde

Gabriel Comănescu. Mediafax Foto

Autor: Roxana Petrescu

30.11.2012, 00:07 858

Gabriel Comănescu, omul de afaceri constănţean care se află în spatele grupului Upetrom, mizează pe producţia de echipamente pentru energia verde la Upetrom 1 Mai în contextul scăderii cererii de utilaj petrolier. Totodată, antreprenorul caută noi contracte în Marea Nordului precum şi o consolidare pe piaţa rusească prin intermediul Grup Servicii Petroliere, compania fanion a grupului Upetrom.

Upetrom 1 Mai Ploieşti este unul dintre cei mai vechi producători locali de echipamente pentru industria de petrol şi gaze, având o tradiţie în acest domeniu de circa 100 de ani. În perioada crizei însă, compania s-a confruntat cu o scădere a comenzilor, lucru care a dus la o diminuare considerabilă a afacerilor, de la 87 mil. euro în 2008, la 14 mil. euro anul trecut. Pe de altă parte, în ciuda contextului economic dificil, una dintre industriile care au înregistrat un adevărat boom în anii de criză, atrăgând investiţii de circa 3 mili­arde de euro, a fost ener­gia verde, cu precădere energia eoliană.

"În prezent Upetrom 1 Mai se confruntă în continuare cu probleme de ordin financiar, astfel că se încearcă reorientarea către producţia de echipament pentru industria energiei regenerabile", spune Radu Petrescu, directorul de comunicare al grupului Upetrom.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO