Companii

Compania Blue Air a fost vândută cu 30 de milioane de euro. Cumpărătorii: o asociaţie deţinută de firma belgiană Maxi Tours şi doi acţionari români

Compania Blue Air a fost vândută cu 30 de milioane de...

Autor: Cristina Cuncea

17.05.2013, 15:36 3642

Agenţia MEDIAFAX a transmis joi că trei investitori s-au calificat pentru preluarea Blue Air, o firmă deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, o asociere din care face parte Medallion Air, controlată de Victor Dumitrescu, şi o companie înregistrată în Belgia, însă doar ultimii doi au depus oferte.

Tranzacţia vizează preluarea fondului de comerţ, care include brandul Blue Air, know-how-ul şi platforma de vânzare, nu şi activele companiei, iar licitaţia a pornit de la 6 milioane lei.

Compania aeriană low cost a transportat anul trecut 1,45 milioane de pasageri şi are afaceri anuale de aproape 150 milioane euro. Principalul competitor, Wizz Air, a transportat 2,7 milioane pasageri şi estimează 3 milioane de pasageri pentru anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO