Companii

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a raportat afaceri în creştere cu 20%, la 808 mil. lei şi un profit brut de 320 mil. lei în primele nouă luni ale anului

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a raportat...

Autor: Cristina Bellu

30.10.2017, 10:02 207

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB ) a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an venituri totale de 808,6 mil. lei, cu 20,1% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit brut de 320 mil. lei, cu 34% ori mai mare faţă de cel aferent perioadei ianuarie-septembrie 2016.

Rezultatele obţinute s-au datorat veniturilor din exploatare obţinute în urma creşterii traficului aerian de pasageri, dar şi a acţiunilor de optimizare a activităţii aeroportuare întreprinse începând cu al doilea trimestru al acestui an, activităţi care au cuprins fluidizarea fluxurilor de pasageri la sosiri şi plecări, optimizarea controlului de securitate al pasagerilor şi bagajelor de mână şi  extinderea la două benzi a fluxului auto de ieşire din aeroport.

”Rezultatele pozitive pe care le-am obţinut în aceste nouă luni sunt efectele directe ale noii abordări manageriale, fundamentată pe un plan de investiţii cu termene clare de realizare”, a precizat Bogdan Mîndrescu, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti,

La începutul lunii septembrie compania a anunţat că vrea să construiască un nou terminal pe Aero­portul Internaţional Oto­peni (Henri Coandă), proiect care va avea o valoare de 818,5 mil. de euro. Acest terminal va dubla capacitatea actuală a aeroportului.

„Proiectul de extindere a aeroportului O­to­peni va avea două faze şi va necesita o in­ves­tiţie de 818,5 milioane de euro. În 2022 vom începe lucrările, iar conform studiilor de fezabilitate fiecare fază va dura trei ani“, au spus reprezentanţii CNAB în cadrul unei eve­ni­ment organizat de Fondul Proprietatea la aceea dată.

CNAB a fost înfiinţată în februarie 2010 prin fuziunea societăţilor Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO