Companii

Complex comercial de 2,5 mil. euro la Satu Mare

25.11.2005, 21:01 167

Compania C&A Association a deschis la Satu Mare complexul comercial Plaza Europa, in urma unei investitii de 2,5 mil. euro, iar oficialii firmei spun ca intentioneaza sa realizeze inca trei astfel de magazine.

"Dupa mall-ul deschis la Satu Mare avem deja alte trei proiecte in curs de derulare. Este vorba de cate un complex Plaza Europa in Cluj, Brasov si Galati", a declarat pentru ZF Transilvania Andrei Dinga, reprezentantul C&A Association.

El a adaugat ca derularea acestui proiect presupune investitii de circa 22 de milioane de euro, dar nu a precizat care va fi sursa de finantare. Dinga a spus insa ca investitia de la Satu Mare a fost realizata in principal din impru-muturi bancare, dar si din fonduri proprii.

Complexul comercial deschis la Satu Mare are, pe cele doua nivele, o suprafata utila de peste 2.800 de metri patrati impartita in spatii pentru magazine, zona de servicii si zona tehnica.

Cu exceptia proiectului de la Brasov, care se va desfasura pe aceeasi suprafata, celelalte doua complexuri pe care compania intentioneaza sa le realizeze vor avea o suprafata mult mai mare. Astfel, magazinul din Cluj va avea 10.000 mp, constructia urmand sa demareze in primavara anului viitor si sa fie finalizata pana la sfarsitul anului.

Cel mai mare Plaza Europa va fi amenajat la Galati, cu 12.000 mp de spatii comerciale care vor fi dati in folosinta tot la sfarsitul anului viitor.

"Toate cladirile se vor numi Plaza Europa si vor pastra linia arhitectonica a complexului din Satu Mare. Vrem sa transformam numele Plaza Europa intr-un brand national", a spus Dinga.

Cladirea in care functioneaza complexul comercial din Satu Mare a fost cumparat de companie in 2003, dupa ce timp de 14 ani a ramas in stadiul de santier. Ridicarea imobilului a inceput inainte de ''89, planul initial fiind sa devina hotel pentru membrii PCR. In ''90, lucrarile au fost sistate din lipsa de fonduri.

Actionarii de la C&A Association sunt doua societati cu capital in-tegral romanesc AD Mangement, care il are ca administrator pe Andrei Dinga, si Activ Line - administrator Daniel Feldmesser.

C&A Association a demarat anul acesta si un proiect rezidential care presupune construirea unui cartier la Satu Mare, in zona Lunca Sighet. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO