Companii

Conf. Dr. Adela Golea, Spitalul Transilvania, Cluj-Napoca: Din politicile de sănătate lipseşte partea de formare, de la portar până la medic trebuie să coborâm către pacient. Spitalul Transilvania a apărut în octombrie 2022, la Cluj-Napoca, după o investiţie de 45 mil. lei a doi medici, dr. Khaled Arif (de origine daneză) si dr. Daria Arif

ZF/ BT Health. „Sănătatea, în prim-plan. Cum arată piaţa medicală la nivel local?“

Conf. Dr. Adela Golea, Spitalul Transilvania, Cluj­-Napoca: trebuie să coborâm către pacient, lucru care nu se întâmplă de multe ori. Acest lucru ar aduce pacientul mai aproape de servicii medicale.

Conf. Dr. Adela Golea, Spitalul Transilvania, Cluj­-Napoca: trebuie să coborâm către pacient, lucru care nu se întâmplă de multe ori. Acest lucru ar aduce pacientul mai aproape de servicii medicale.

Autor: Georgiana Mihalache

11.05.2023, 18:00 257

Medicina se schimbă, iar atitudinea faţă de pacient trebuie să se adapteze prin forma­rea permanentă a fiecărui angajat din spitale, crede conf. dr. Adela Golea, de la Spitalul Transilvania. Anterior, a fost şefa Spitalului Judeţean Cluj, având experienţă în sectorul public de sănătate.

„Trebuie să avem nişte politici de sănă­tate naţională reală, care să fie mediate între stat şi privat. Eu sunt de puţin timp în aria de privat. Aceşti jucători s-au dezvoltat pe nişte nişe care nu existau, pe standarde, cum este partea de oncologie, de ginecologie. Din pă­ca­te, la stat nu prea avem standarde, nu avem o politică naţională pentru aceste standarde. Ce nu este în politicile de sănătate este par­tea de formare care este o reală problemă, de la portar până la ultimul coleg, pentru că me­dicina se schimbă. Abilităţile trebuie con­stru­ite şi susţinute. Nu avem de unde să îi luăm de pe piaţă dacă nu pregătim perso­nalul şi nu investim în ei“, a spus conf. dr. Adela Golea, reprezentantă a Spitalului Tran­silvania din Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO