Companii

Consiliul Concurenţei analizează preluarea OMV Petrom Wind Power de către holdingul olandez Transeastern Power

Consiliul Concurenţei analizează preluarea OMV Petrom...

Autor: Roxana Rosu

12.09.2017, 11:44 282

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Transeastern Power B.V. preia compania OMV Petrom Wind Power S.R.L, care are în portofoliu parcul eolian Dorobanţu, evaluarea urmând să decidă dacă tranzacţia afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Transeastern Power B.V. este o societate olandeză şi se concentrează pe activitaţi de tip holding, deţinând participaţii în diferite alte entităţi. Aceasta operează în România în domeniul producerii de energie (microhidrocentrale, energie fotovoltaică şi energie eoliană).

OMV Petrom Wind Power SRL este una din subsidiarele grupului OMV Petrom, activând în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile. În portofoliul firmei se află parcul eolian Dorobanţu, din Dobrogea, la 50 de km nord-vest de Constanţa.

Parcul eolian are o putere electrică instalată de 45 MW, fiind constituit din 15 turbine eoliene cu o capacitate de 3 MW fiecare şi o Staţie de Transformare de 110 kV care asigură conexiunea cu Sistemul Electroenergetic Naţional.

Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO