Companii

Constructorul Cotroceni Park a intrat în top 5 la doi ani de la înfiinţare

27.07.2010, 23:12 80

Firma de construcţii Danya Cebus, subsidiară a grupului AfricaIsrael, a înregistrat anul trecut afaceri de 118 milioane de euroşi un profit de 3,1 milioane de euro, intrând astfel în topul celormai mari constructori de pe piaţa locală, potrivit datelor de laRegistrul Comerţului.
Afacerile au crescut cu 9% faţă de 2008 în anul în care firma afinalizat mallul Cotroceni Park din Bucureşti, cel mai scump mallconstruit vreodată în România, în urma unei investiţii de 300 demilioane de euro. Danya Cebus a fost antreprenor general al acestuiproiect pentru care avea semnat un contract de 150 de milioane deeuro pentru lucrările executate, derulate pe parcursul a circa doiani.
"Mai avem trei proiecte rezidenţiale în lucru, dezvoltate de Adama,şi vrem să începem încă două - unul rezidenţial şi unul de birouri,dar depinde în primul rând de cât de repede vor semna dezvoltatoriicontractul de finanţare cu banca. În rest, este o perioadă dehibernare în construcţii, dar vom începe şi noi să participăm lalicitaţii de infrastructură. Suntem specializaţi în poduri şişosele, dar până în prezent nu am abordat acest segment înRomânia", a declarat pentru ZF Israel Meital, director operaţionalal Danya Cebus pe piaţa locală.
În topul constructorilor de pe piaţa locală, firma israeliană afost depăşită doar de companiile Romstrade, Hidroconstrucţia,Spedition UMB şi Strabag, jucători care au activitate în special îndomeniul infrastructurii rutiere.
Ca urmare a finalizării proiectului Cotroceni Park, proiect pentrucare în momentele de vârf ale construcţiei au fost mobilizaţi peste2.000 de muncitori, Danya Cebus a fost nevoită să se restructurezepentru a se putea menţine pe profit şi în acest an.
Compania a colaborat cu Adama pentru cons-trucţia ansambluluirezidenţial Evocasa Selecta de pe bulevardul Ferdinand dinBucureşti şi are în lucru alte două proiecte în Titan - Armonia şiOptima -, precum şi ansambul Evocasa Viva din Braşov.
"Valoarea contractelor pentru aceste proiecte este însănesemnificativă comparativ cu Cotroceni Park", a mai spusMeital.
Subsidiara Danya Cebus din România a fost fondată în 2007 specialpentru realizarea proiectului Cotroceni Park, mall care a necesitato investiţie de 300 de milioane de euro.
În 2008 compania a fost desemnată constructor şi pentru proiectelePlanorama din Colentina şi Odyssea din zona Siseşti (nord-vestulCapitalei), dar între timp aceste contracte au fostîncheiate.
Firma este o subsidiară a grupului Africa Israel, care deţinemallul Cotroceni Park şi este controlată de omul de afaceriisraelian Lev Leviev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO