Companii

Contracte de 62 milioane de euro la RCI Leasing

Contracte de 62 milioane de euro la RCI Leasing

Automobilele reprezinta mai mult de trei sferturi din volumul total al contractelor de leasing incheiate in acest an pe piata

12.09.2006, 19:22 67

Divizia de leasing a grupului francez Renault si-a crescut finantarile, desi vanzarile importatorului Renault au stationat.
RCI Leasing Romania, divizia de leasing a grupului Renault, a incheiat in primele sase luni contracte de aproximativ 62,5 milioane de euro, in crestere cu 16,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cea mai mare parte a celor 6.269 de contracte au fost incheiate pentru finantarea achizitiei de automobile ale marcilor Dacia, Renault si Nissan.
Pentru a promova vanzarea automobilelor producatorului francez, odata cu lansarea noului model Logan vor fi lansate si noi produse si servicii precum leasingul operational si contracte de intretinere.
Dupa primele doua trimestre, RCI Leasing a obtinut din activitatile de finantare un profit de 3,3 milioane de euro, pentru intregul an 2006 prognozandu-se un profit de 6 milioane de euro. Totalul bunurilor finantate va ajunge la 84 milioane de euro.
In 2005 RCI Leasing a obtinut un profit de aproape 6,3 milioane de euro si a incheiat contracte cu o valoare de 131, 3 milioane de euro.
RCI Leasing Romania, controlata de RCI Banque, si-a schimbat luna aceasta forma juridica din societate cu raspundere limitata in societate pe actiuni si a devenit institutie financiara nebancara (IFN), modificandu-si denumirea in RCI Leasing Romania IFN.
RCI Banque a cesionat cate o parte sociala unui numar de patru persoane fizice, cetateni francezi, acestia devenind astfel actionari ai societatii de leasing.
RCI Banque detinea la data aprobarii deciziei de transformare in IFN pachetul majoritar de actiuni (49,93%), institutia fiind urmata de SG FSH, cu 41% din titluri, BRD - 9%, iar patru persoane fizice aveau cate o cota de 0,016% din capitalul social.
Administratorul companiei, Gerard Pesson, care ocupa si functia de director general, a fost revocat, fiind numit ca administrator Eric Spielrein, unul dintre actionari. Mandatele pentru restul administratorilor au fost reinnoite pe o perioada de trei ani. Conducatorul RCI Leasing va fi Philippe Jean-Claude Buros, iar auditul activitatii companiei va fi asigurat de Ernst&Young Assurance Services.
RCI Banque, membra a Grupului Renault, mai controleaza pe piata romaneasca RCI Finantare si RCI Broker de Asigurare.
Piata de leasing din Romania a inregistrat o crestere importanta in ultimii patru-cinci ani pe fondul exploziei pietei auto. Valoarea totala a contractelor incheiate pe piata a ajuns anul trecut la un nivel de aproape 2,2 miliarde de euro, depasind asteptarile. Pe piata sunt active in prezent doua asociatii ale companiilor de profil: Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) si Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB). RCI Leasing a fost infiintata in ianuarie 2002 si este membra a ASLR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO