Companii

Ministerul Transporturilor: Contractul pentru privatizarea CFR Marfă a fost semnat

 Ministerul Transporturilor: Contractul pentru...

Autor: Mirabela Tiron

02.09.2013, 16:50 858

Contractul pentru privatizarea CFR Marfă, prin care statul vinde 51% din acţiuni, a fost semnat astăzi la ora 16.30, potrivit oficialilor Ministerului Transporturilor.

„Astăzi, 2 septembrie 2013, ora 16.30, la sediul Ministerului Transporturilor a avut loc procedura de semnare a contractului de vânzare -cumpărare a pachetului de 51% din capitalul social al societăţii. Vânzarea pachetului a fost asumată de către Guvernul României prin Hotărârea nr. 526/2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român - S.A., în calitate de cumpărător”, au transmis oficialii Ministerului Transporturilor.

Grup Feroviar Român, condus de Gruia Stoica, a fost declarat pe 20 iunie anul acesta câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

"Până în acest moment, statul român, prin Ministerul Transporturilor şi Guvernul României, a respectat toate angajamentele asumate şi procedurile legale, aflându-se în termenii calendarului stabilit de privatizare a „CFR Marfă”. Următoarele etape importante în finalizarea tranzacţiei sunt  plata valorii acţiunilor de către cumpărător şi transferul efectiv al acestora"

Procesul de pregătire a privatizării „CFR Marfă” a fost demarat în 2008, odată cu includerea companiei în programul de privatizare al Ministerului Transporturilor.

"Prin Hotărârea de Guvern nr.46, din 13 februarie 2013, privind aprobarea Strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă“ S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia, a fost aprobată strategia de privatizare prin vânzarea unui pachet majoritar de acţiuni. Hotărârea nr.526/2013, pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 14 august ., termenul de finalizare a tranzacţiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ. Preţul de cumpărare a pachetului de acţiuni este de 904,98 milioane lei", potrivit Ministerului Transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO