Companii

Copos arde 2 mil. euro pe bucataria de la Crowne Plaza

07.09.2006, 20:11 13

Ana Hotels, companie controlata de omul de afaceri George Copos, va investi pana la sfarsitul acestui an intre 1,5 si 2 mil de euro pentru extinderea si reamenajarea completa a bucatariei hotelului de cinci stele din Capitala, Crowne Plaza.
Hotelul inregistreaza o cerere tot mai mare pe segmentul de food & beverage, dar si pe partea de evenimente, de unde si nevoia de a extinde spatiul destinat bucatariei.
Crowne Plaza, situat in nordul Bucurestiului, s-a pozitionat in special pe evenimente cu acoperire in zona banking.
In ultima vreme, industria hoteliera si nu numai, a trecut la o strategie de diversificare a serviciilor destinate oamenilor de afaceri si turistilor. Ca urmare a cresterii gradului de sofisticare si de rafinament al bucatariilor si restaurantelor, au aparut situatii pe piata in care salariile bucatarilor au ajuns la mii de euro, in unele cazuri pana la 10.000 euro pe luna, concurand remuneratiile pentru pozitia de director general executiv (CEO).
Din acelasi proiect fac parte si extinderea restaurantului prin construirea unei terase acoperite, care sa fie disponibila pentru clienti pe perioada de iarna.
"Anual, avem la dispozitie un buget de 500.000 de euro pentru amenajarile si imbunatatirile hotelului, banii reprezentand un procentaj din castigurile noastre anuale. Acest proiect este insa unul de o amploare deosebita si de aceea vor fi alocate fonduri speciale", a declarat pentru ZF Franz Rattenstetter, directorul general al Crowne Plaza. Ana Hotels detine hotelul Crowne Plaza, care este operat sub franciza InterContinental.
Potrivit lui Rattenstetter, spatiul bucatariei va fi marit, iar echipamentele interioare vor fi complet schimbate.
Hotelul Crowne Plaza are 165 camere si apartamente si zece sali de conferinta. Anul trecut, hotelul a avut incasari de 10 mil. euro.
Anul trecut, Copos si-a intarit pozitia pe piata hotelurilor de cinci stele, prin achizitia Hilton din Capitala. Achizitia a fost contestata in justitie de catre compania Tehnofrig Cluj Napoca, Copos castigand litigiul in prima instanta.
Ana Hotels are in portofoliu sapte hoteluri, dintre care doua de cinci stele in Bucuresti - Crowne Plaza si Athenee Palace Hilton, trei hoteluri in statiunea montana Poiana Brasov (Sport, Bradul, Poiana), iar restul activelor hoteliere sunt pe litoralul Marii Negre, in statiunea Eforie Nord - hotelurile Europa, Astoria si centrul de sanatate Ana Aslan Health Spa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO