Companii

Cornel Petruţ Ion, un apropiat al lui Petre Niculae, care dezvoltă mii de locuinţe în Sectorul 6, va deschide un hotel sub brandul Mercure în toamna acestui an

Cornel Petruţ Ion, un apropiat al lui Petre Niculae,...

Autor: Miruna Diaconu

05.03.2023, 09:00 6537

Cornel Petruţ Ion, un apropiat al omului de afaceri Petre Nicolae, care dezvoltă mii de locuinţe în Sectorul 6 al Capitalei, urmează să deschidă un hotel sub brandul Mercure în toamna acestui an, au anunţat într-un comunicat de presă reprezentanţii grupului hotelier Accor.

Hotelul va fi deschis într-o clădire situată pe bulevardul Dimitrie Cantemir, arteră ce leagă Piaţa Uniri de parcul Tineretului. Clădirea va fi renovată şi administrată de către firma Sab Serv Expres, o companie a cărei acţionari sunt Cornel Petruţ Ion şi Ioana Carmen Ion, conform platformei Confidas. Compania are CAEN 6820 – Închirierea şi subînchirierea bunurilor iimobiliare proprii sau în leasing.

Cornel Petruţ Ion nu este la prima afacere în domeniul imobiliar, având chiar o experienţă vastă în acest sector. Conform Confidas, Cornel Petruţ Ion este acţionar în 14 companii aflate în funcţiune, la care se mai adaugă încă patru companii în care a fost acţionar, dar au fost radiate.

Una dintre companiile la care Ion este acţionar este firma Exigent Development, firma care dezvoltă proiectul de locuinţe Plaza Residence din Militari, care a ajuns la afaceri de peste 200 milioane lei în 2021.

Exigent Development este deţinută, conform datelor de pe platforma de analiză a companiilor Confidas, de trei acţionari: Cornel Petruţ Ion, Daniel Niculae şi Francisca Elena Niculae, fiecare având părţi egale din companie. Exigent Development este compania care dezvoltă ansamblul de locuinţe Plaza Residence, potrivit datelor de pe site-ul proiectului. Plaza Residence, din apropierea mallului Plaza din Bucureşti, este încă unul dintre proiectele în care investitor este Petre Niculae, un „mogul” imobiliar care a ridicat mii de apartamente în Capitală, în special în zona de vest.

De-a lungul anilor, el şi-a pus semnătura pe numeroase ansambluri rezidenţiale din Bucureşti, precum 19th Residence, 20th Residence sau Cotroceni Politehnica Residence. În trecut, Petre Niculae a fost acţionar şi în compania Oscar Downstream, trader de produse petroliere controlat de Alin Niculae.

Exigent Development este, de asemenea, compania care va construi un nou ansamblu imobiliar, cu peste 1.000 de apartamente, pe terenul unde se afla înainte Continent Marine Enterprise, în Sectorul 6 al Bucureştiului.

De numele lui Ion se leagă şi firma Ilcor AutoEco, care în perioada 2010-2015 a avut un contract cu Primăria Sectorului 6, oferind servicii la suprapreţ pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în sector.​​

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO