Companii

Credite pentru medicii de familie

27.02.2003, 00:00 16

Medicii de familie vor putea obtine, credite cu dobanda mica pentru achizitionarea aparaturii necesare dotarii cabinetelor, conform unui anunt al ministrului sanatatii. Peste o treime dintre doctorii de familie sunt medici primari, iar, dintre acestia, un sfert au si o alta competenta (cele mai frecvente fiind ecografia, homeopatia si acupunctura). Potrivit unui sondaj, 61% dintre medici considera dotarea cabinetelor medicilor de familie cu echipamente medicale nesatisfacatoare si numai sase% buna.
La sfarsitul lunii martie, medicii de familie vor lua cunostinta de oferta comerciala pentru dotarea cabinetelor.O dotare minimala ar presupune o investitie cuprinsa intre 8.000 si 9.000 de dolari, iar daca  medicii si-ar lua si masina, investitia ar fi de 25.000-30.000 de dolari, cu un avans de 2.000 de dolari.In acest sens, ministrul Bartos a semnat un acord cu Raiffeisen Bank pentru obtinerea respectivelor imprumuturi.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO