Companii

Cristi Petcu, director general adjunct Alka: A patra revoluţie industrială este singura noastră oportunitate de a creşte producţia şi de a ne lărgi pieţele. Vrem să ajungem în doi ani să distribuim produse în 40 de ţări

Info Foto: Raul Pop (stânga), Remus Crăciun ,  (stânga centru), Cristi Petcu, director general adjunct Alka (centru), Emil Ion (centru dreapta), Gabriel Andronescu (dreapta)

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.05.2018, 19:41 787

A patra revoluţie industrială este singura oportunitate pentru marile companii să reziste în faţa presiunii de importuri similare, schimbărilor legislative şi lipsei forţei de muncă, a spus Cristi Petcu, director general adjunct al Alka.

El a fost prezent în cadrul evenimentului Revoluţia industrială 4.0 organizat de CHEP, filială locală. 

 „Noi momentan distribuim produse în 23 de ţări, dar vrem să acoperim 40 de ţări în următorii doi ani şi ne bazăm pe a patra revoluţie industrială”, a spus Cristi Petcu.

Una dintre problemele pe care le aduce această revoluţie este faptul că nu este reglementată şi că statul o reglementează după ce ea este deja de mult implementată în companii.

„Aştept ziua în are o să ne trezim că vin autorităţile şi reglementează piaţa, spunând că nu am mai plătit taxe şi impozite pe salarii pentru că acum folosim roboţi şi nu mai avem nevoie de forţă de muncă. Această lipsă de predictibilitate afectează cumplit business-urile din România”.

Anul trecut, grupul Alka a înregistrat o cifră de afacere netă de peste 95 de milioane de lei cu 330 de angajaţi, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor, cu aproape jumătate mai puţin faţă de anul 2016, când avea 600 de angajaţi.

Grupul Alka a fost înfiinţat în 1994 şi avea activităţi de producţie şi distribuţie de cafea măcinată ambalată, vidată şi în pliculeţe. Conform informaţiilor furnizate anterior de companie, grupul Alka a intrat cu brandul Elephant, numele internaţional al mărcii de snackuri Toortitzi,  dar şi cu marca de prăjituri Home Cake (echivalentul Prăjiturii Casei) în aproape 20 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi a ajuns chiar şi în Japonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO