Companii

Cine sunt cei mai mari constructori din Romania: Cu afaceri de 320 mil. €, Nelu Iordache conduce topul

Cu afaceri de 320 mil. €, Nelu Iordache a devenit cel mai mare constructor
01.02.2010, 23:14 309

Compania Romstrade din Giurgiu, controlata de omul de afaceriNelu Iordache, a ajuns cel mai mare constructor de pe piata localasi totodata prima care a depasit pragul de 300 mil. euro, datoritanumeroaselor contracte de infrastructura semnate cu statul.Romstrade a depasit astfel Hidroconstructia, cu afaceri de 265 mil.euro in 2009, care a ocupat prima pozitie in acest top in ultimii10 ani.

Iordache a reusit astfel in ultimii trei ani de zile sa-idepaseasca pe alti antreprenori romani, cunoscuti ca regi aiasfaltului precum Dorinel Umbrarescu (proprietarul Spedition UMBdin Bacau), Costel Casuneanu (care controleaza PA & COInternational), Theodor Berna (proprietarul Tehnologica Radion) sauDan Besciu (proprietarul Euro Construct Trading '98), dar sicompaniile straine precum Strabag (Austria), Bechtel (SUA), Colas(Franta) sau Astaldi (Italia).

"Inca nu am finalizat bugetul pe anul precedent, urmeaza sastrangem si datele din decembrie, insa suntem aproape de ceea cene-am propus, echivalentul a 320 de milioane de euro", a declaratpentru ZF Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare algrupului de firme controlat de Nelu Iordache. In prezent miza"regilor asfaltului" nu este doar incheierea unor contracte custatul, dar si recuperarea datoriilor pe care le au de primitpentru lucrarile efectuate in anii trecuti. Situatia s-a agravat in2009, un exemplu fiind Costel Casuneanu, care este cercetat deDepartamentul National Anticoruptie (DNA) intr-un dosar legat delicitatiile din infrastructura de anul trecut.

Nelu Iordache, 42 de ani, care nu a dat niciodata un interviu inpresa, a intrat in liga mare a "regilor asfaltului" in 2007 candministrul transporturilor era Ludovic Orban. Atunci, afacerileRomstrade au ajuns aproape de 200 mil. euro, dupa ce cu un aninainte businessul era de doar 18,5 mil. euro. Compania estimeazapentru acest an o crestere de cel putin 15-20%, pana la 380 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO