Companii

Cum a ajuns un business din Timişoara din comerţul angro de combustibili de la afaceri de 5 mil. de lei, la 200 mil. lei în 2016. „Vom dubla cifra de afaceri anul acesta.“

Cum a ajuns un business din Timişoara din comerţul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.05.2017, 00:07 2506

Artoil, o companie din Timişoara care face afaceri din comerţul angro cu produse petroliere, şi-a crescut businessul de la 5 la 200 mil. lei în cinci ani  şi are în plan să-şi dubleze cifra de afaceri anul acesta, până la 400 mil. lei.

Firma este controlată de Alexandra Bunceanu şi soţul ei, Alex Bunceanu, şi livrează motorină şi benzină către clienţi români, transportatori, agricultori şi constructori.

„În 2017, ne vom dubla cifra de afaceri, pentru că vom creşte forţa de vânzare şi volumele livrate. Avem un parteneriat cu OMV Petrom, care are şase depozite la nivel naţional, şi preluăm combustibil din rafinăria lor (Petrobrazi, din Ploieşti - n. red.), dar şi din rafinăriile Rom­petrol, apoi îl vindem mai de­parte“, spune Alexandra Bun­ceanu, care a pus bazele Artoil.

Conform datelor publicate de Ministerul de Finanţe, Artoil a avut creşteri mai mult decât duble de la un an la altul încă de la înfiinţare. Marjele de profit raportate sunt însă reduse.

În primii doi ani, firma a lucrat cu un singur angajat declarat la Ministerul de Finanţe, anul trecut ajungând la un număr de opt salariaţi, număr care a crescut între timp la 15. Artoil activează pe o piaţă evaluată la 10 miliarde de euro, unde OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL sunt principalii actori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO