Companii

Cum să alegi un vin de calitate. VIDEO

Autor: Ştefan Stan

18.10.2014, 12:14 653

”Dacă vreau un vin de consum curent, mă duc către vinuri sub 25 de lei, şi atunci mă uit la anul recoltei, anul de îmbunteliere. Un vin de 20 de lei din recolta de acum 4 ani are un risc foarte mare să nu mai fie ca acum 4 ani. Voi evita vinurile care sunt pe raftul de sus lângă o sursă de lumină sau la căldură. Contează numele producătorului. Sunt producători nou intraţi în piaţă care încă nu şi-au făcut mâna”, a declarat la ZF Live Ciprian Roşca, directorul comercial al Cramelor Recaş. 

Pe partea de vinuri premium este important dacă este baricat mai mult sau mai puţin. Baricul, cu cât ţinem mai mult, tinde să omoare vinul şi să dea mai mult din lemn, adică vanilie. Legea obligă producătorul să menţioneze. Sunt şi precizări de genul ”vinul conţine depuneri”

Importurile au fost înlocuite de vinurile de la micii producători (20-60 de hectare). A fost o migrare către patriotismul autohton. Ca o presiune venită din online, a crescut destul de mult segmentul de peste 40-50 de lei. Online-ul oferă o educaţie. Dacă ştii să citeşti, ştii să plăteşti cu cardul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO