Companii

Cum vor imobiliarii sa relanseze piata: 1.000 euro/mp in Popesti Leordeni

20.04.2010, 23:06 334

Noile proiecte imobiliare, construite intr-o perioada in carepiata si preturile din constructii isi continua declinul, suntpozitionate la marginea orasului si au preturi tot in jurul a 1.000de euro/metrul patrat, comparabile cu cele ale apartamentelor dejafinalizate si care au fost realizate la costurile din perioada deboom imobiliar.

La inceputul lunii mai va avea loc in Bucuresti un nou targ delocuinte, ai carui organizatori anunta ca intre expozanti vor fi sidezvoltatorii a doua proiecte imobiliare noi - MetropolitanResidence in Popesti Leordeni si Scandinavia Residence, pe soseauaAlexandria, in sudul Capitalei, zona Rahova.

Cu ce preturi sunt vandute noile proiecte? 65.000 de euro pentruun apartament cu doua camere si o suprafata utila de 67 mp inPopesti Leordeni si 38.000 de euro pentru o garsoniera pe soseauaAlexandria.

"Proiectul tocmai a iesit din pamant, in sase luni vor firidicate cladirile si vor fi predate apartamentele la cheie. Selucreaza intr-un ritm foarte alert si intr-o prima faza vor ficonstruite patru blocuri cu 96 de apartamente", spune CatalinGrigore, agent imobiliar al firmei Premier Service, promotorulproiectului, care nu a dorit sa mentioneze numele dezvoltatorilor,spunand ca este vorba de o investitie privata.

Cu acesti bani se poate cumpara un apartament nou cu doua camereintr-un cartier precum Ghencea sau Militari sau un apartament vechicu trei camere in Titan sau Drumul Taberei.

"Consider ca preturile sunt foarte bune la momentul acesta,tinand cont ca apartamentele au si terase de 12-13 mp, sunt completfinisate si au loc de parcare inclus in pret. Cererea pentru zonaeste foarte mare, tinand cont ca proiectul se afla la doar catevasute de metri de intrarea in Bucuresti", mai spune agentul PremierService, firma care se concentreaza pe vanzarea de locuinte siterenuri in sudul Capitalei.

De aproape doi ani dezvoltatorii nu au mai inceput constructiade locuinte pe fondul scaderii vanzarilor. Preturile au scazut panala un nivel la care dezvoltatorii spun ca se afla la limitaprofitabilitatii, dupa ce au construit la preturi mari pe terenuriachizitionate scump. Dezvoltatorii care incep acum sa construiascapar a avea insa aceleasi repere de pret cu apartamenteleexistente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO