Dacia a înmatriculat autoturisme de 3 mld. euro în S1 2017

17 iul 2017 Autor: Bogdan Alecu

În primele şase luni ale anului, în România s-au înmatriculat 45.008 autoturisme noi, în creştere cu 27% faţă de perioada similară a anului trecut, ocupând astfel poziţia 19 în UE.

Înmatriculările de autoturisme Dacia la nivel european au crescut în primele şase luni cu 11,1% faţă de anul trecut, la 247.709 unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Dacă se ia în calcul un preţ mediu de 12.000 de euro cu TVA, valoarea totală a autoturismelor Dacia înregistrate în prima jumătate a acestui an se apropie de pragul de 3 mld. euro.

În acelaşi timp, înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au crescut în iunie cu 2,1% faţă de perioada similară a anului trecut, atingând un volum de aproape 1,5 mil. unităţi. În acest context, cota de piaţă a Dacia la nivel european a urcat la 2,9%, faţă de 2,8% cât era în prima jumătate a anului trecut. Astfel, brandul autohton a depăşit mărci precum Kia, care are 2,8% cotă de piaţă la nivel european.

Potrivit datelor ACAROM, creşteri importante au fost înregistrate în Italia (12,9%), Spania (6,5%) şi Franţa (1,6%), în timp ce în Marea Britanie şi Spania au fost înregistrate scăderi ale pieţei de 4,8%, respectiv 3,5%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2017

 
Cuvinte cheie:
Dacia
, inmatriculare
, autoturisme
, automobile
, constructori
, cota de piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide