Companii

Dacia e „suficient de mare“ ca să aibă propria reţea de vânzări în Franţa

Dacia e „suficient de mare“ ca să aibă propria reţea de vânzări în Franţa

Autor: Bogdan Alecu

04.10.2011, 00:05 1205

"În curând aici va fi noua dumneavoastră Dacia Box", acesta este mesajul publicitar care a apărut de curând în oraşele cu peste 150.000 de locuitori din Franţa, unde grupul Renault doreşte să extindă reţeaua Dacia sub noul concept.

Dacia are în vizor o nouă campanie de expansiune pe piaţa franceză, de această dată independentă de cea a Renault, potrivit publicaţiei franceze Le Figaro. Astfel, reţeaua constructorului autohton va ajunge până la finele anului la 150 de centre, faţă de 90 în prezent, fiind vizate deschideri în oraşe cu cel puţin 150.000 de locuitori, acestea având conceptul "Dacia Box".

"Ţinta este să ajungem la 200 de centre Dacia Box până în 2012", a declarat Alain Lehmann, directorul Dacia pe piaţa franceză citat de Le Figaro. La finele anului trecut Dacia avea în Franţa doar 20 de concesiuni. Conceptul Dacia Box implică un showroom de 200 mp pentru prezentarea a cinci-şase maşini, investiţia pe piaţa franceză fiind cuprinsă între 150.000 şi 300.000 de euro.

Prin această strategie grupul condus de Carlos Ghosn oferă mai multă vizibilitate maşinilor fabricate în România, înscriindu-le în acelaşi timp în universul Renault, potrivit Le Figaro. Apropierea de dealerii deja instalaţi va permite Dacia Box să beneficieze fără costuri suplimentare de servicii administrative prin dealerii Renault.

Revenire în septembrie

Înmatriculările Dacia pe piaţa franceză au avansat cu 6,3% în luna septembrie a acestui an, la un nivel de aproape 5.300 de autoturisme, potrivit Comitetului Constructorilor de Automobile din Franţa (CCFA). La nivelul primelor nouă luni ale acestui an înmatriculările Dacia în Franţa au scăzut cu peste 23% faţă de anul trecut, la 62.500 de autoturisme, în condiţiile în care piaţa franceză a crescut cu 0,2%. Cota de piaţă a Dacia a ajuns la aproape 3,8% în primele nouă luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO