Companii

Dan Drăgan, secretar de stat la Ministerul Energiei: În doi-trei ani, România va avea 2.000 MW noi regenerabili, dar pentru echilibrare trebuie să vedem că Romgaz pune în funcţiune Iernutul

Dan Drăgan, secretar de stat la Ministerul Energiei: În...

Autor: Roxana Petrescu

12.06.2023, 10:00 16158

Cei 2.000 MW includ şi investiţiile făcute de prosumatori, categorie de investitori în energie care avea la finalul primului trimestru din 2023 o capacitate deja montată de 636 MW.

România ar putea avea în următorii doi-trei ani circa 2 GW de energie în zona de regenerabile, spune Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerului Energiei.

„Pe partea de energie regenerabilă mă aştept, prin toate programele desfăşurate în România, la o capacitate instalată în jurul a 2 GW (2.000 MW) în următorii doi-trei ani, care include şi prosu­ma­torii casnici, in­dustriali şi pro­ducători independenţi. Ştiu că sunt capa­cităţi în con­strucţie ce nu beneficiază de nicio schemă suport, vorbim de câteva sute de MW“, a spus Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO