Companii

Dan Ivan, Actavis: Am schimbat din temelie modelul de business. Compania avea nevoie de un diagnostic ca să mergem mai departe cu cine este în viaţă

Dan Ivan, Actavis: Am schimbat din temelie modelul de...

Autor: Ioana David

18.11.2014, 00:00 244

Dan Ivan (56 de ani), directorul general al Actavis, unul dintre primii 20 de jucători din piaţa farmaceutică locală, care deţine fabrica Sindan din Capitală, dar care importă şi produse de la firma-mamă, spune că vânzările în retail (prin intermediul farmaciilor) au ajuns la peste 60% din total în prezent, ca urmare a unei decizii luate la finalul anului 2011 de modificare a modelului de business.

„Am ajuns la două treimi în retail, iar OTC-uri sunt 15% din total. Am pornit de foarte jos în retail şi creşterea e importantă“, a spus el într-un interviu acordat Zia­rului Financiar.

Dan Ivan, unul dintre veteranii industriei locale de medicamente, a preluat conducerea Actavis în noiembrie 2011, după o experienţă de 16 ani în cadrul Sanofi, unul dintre cei mai mari jucători din industria locală de medicamente.

După venirea sa, Actavis, o companie care se concentra pe produse din domeniul tratamentului pentru cancer (datorită portofoliului pe care l-a preluat odată cu achiziţia Sindan, cel mai mare producător de oncologie din Europa de Est), a început să-şi dezvolte vânzările de medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală (aşa-numitele OTC-uri, over the counter), dar şi alte clase terapeutice cum ar fi produsele pentru sistemul nervos central, cardiovascular şi respirator (aici intrând şi unele antibiotice).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO