Companii

Dascalu, regele mallurilor: Primele sase luni au fost teribile

Dascalu, regele mallurilor: Primele sase luni au fost teribile

Iulian Dascalu

11.08.2009, 17:30 49

Omul de afaceri Iulian Dascalu, cel mai mare proprietar de malluri, cu patru proiecte Iulius Mall detinute pe piata locala, spune ca a inceput din primavara acestui an sa simta perioada de criza si in retail, fiind nevoit sa reduca nivelul chiriilor pentru o serie de chiriasi.
"Primele sase luni ale anului au fost cele mai grele. Criza a inceput sa se simta si in retail inca din primavara, iar in lunile februarie-martie am facut si noi reduceri pentru o serie de chiriasi cu 20% in toate cele patru malluri, dar in special in cele din zona Moldovei (Iulius Mall Suceava si Iulius Mall Iasi - n.r.)", a declarat pentru ZF Iulian Dascalu, care detine malluri si in Cluj si Timisoara.
In marea majoritate a mallurilor de pe piata locala proprietarii au operat reduceri de chirii pentru a-si putea mentine spatiile comerciale ocupate, pe fondul reducerii vanzarilor inregistrate de catre retaileri.
Dascalu spune ca gradul de ocupare al celor patru malluri pe care le detine a ramas la nivelul 96-98%, iar reducerile de chirii au fost operate pe o perioada determinata, pana la sfarsitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO