Companii

De ce intră în insolvenţă mai multe firme româneşti decât companii cu acţionariat străin?

De ce intră în insolvenţă mai multe firme româneşti...

Autor: Mădălina Panaete

23.03.2016, 00:05 364
Numărul de firme româneşti cu vechime pe piaţă care intră în insolvenţă a crescut în ultimii doi ani, trendul urmând după o perioadă în care piaţa s-a „curăţat“ de IMM-uri cu activitate economică deficitară şi fără viziune pe termen lung.
 
Companii precum Astra Asigurări, retailerul de bricolaj Ambient, reţeaua de magazine Succes, compania Family Home Concept (fosta Domo Retail) sau producătorul de carne Doly-Com sunt doar câteva dintre businessurile româneşti care cu câţiva ani în urmă erau considerate puternice şi nu dădeau semne de instabilitate, dar au intrat în reorganizare judiciară şi unele (Astra Asigurări) chiar în faliment.
 
Iancu Guda, service director în cadrul Coface România, explică faptul că societăţile cu capital străin investesc în România pe termen mediu-lung, dar având acţionariat străin şi de cele mai multe ori cu o istorie mare în spate au mai multe avantaje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO