Companii

De ce nu te poţi duce la privat cu bilet de trimitere de la stat: pentru că la unele clinici doar 5% din medici au contract cu Casa

De ce nu te poţi duce la privat cu bilet de trimitere de...

Autor: Georgiana Mihalache

10.04.2023, 08:30 960

În cazul Medicover, al treilea operator privat din piaţa de sănătate, 5% din medicii proprii au contracte de colaborare cu Casa de Asigurări de Sănătate, adică pot fi accesaţi de pacienţi cu bilet de trimitere MedLife a creat un brand nou de clinici - Sfânta Maria, unde lucrează 400 de medici, majoritatea în contract cu Casa.

Medicii care pot fi accesaţi în privat în baza biletului de trimitere, iar consultaţiile să fie astfel decontate, sunt de ordinul câtorva sute de persoane din 2.000 - 4.000 de angajaţi, din datele oferite de doi operatori privaţi - MedLife şi Medicover.

Ziarul Financiar a trimis întrebări mai multor jucători privind numărul de medici angajaţi care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), însă reţeaua Regina Maria, Sanador, Spitalul Sf. Constantin, Monza şi Arcadia nu au trimis date pentru acest demers jurnalistic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO