Companii

De la diplomaţie şi MBA la Londra la un bar în centrul vechi cu afaceri de 68.000 de euro

De la diplomaţie şi MBA la Londra la un bar în centrul...

Autor: Cristina Roşca

27.07.2013, 13:32 3799

Dana Nica (32 de ani) a lucrat în diplomaţie după ce a absolvit Facultatea de Drept, doi ani petrecându-i la misiunea României pe lângă ONU de la New York. Parte­ne­ra sa şi colega sa de ban­­că din liceu, Iulia Younis, a absolvit un MBA în marketing la Londra şi după aceea s-a angajat în de­par­ta­mentul de marketing al Xerox în România. În vara lui 2010 cele două tinere au decis însă să ia calea antrepre­no­riatului şi să îşi deschidă barul Simbio în centrul vechi, o dorinţă mai veche a amândurora.

„Am făcut o cercetare a pieţei, apoi am căutat spaţiu şi am ajuns în centrul istoric unde am şi rămas“, spune Iulia Younis.

La Simbio nu e greu să ajungi deşi între cele peste 100 de baruri, cafenele şi restaurante din centrul vechi l-ai putea trece cu vederea. Este mic în comparaţie cu celelalte localuri din zonă care depăşesc în unele cazuri 200 de locuri. Simbio are 20 de locuri afară şi 20 înăuntru, însă acest lucru a reprezentant un avantaj pentru cele două antreprenoare care nu au simţit nici criza financiară, nici lipsa de apetit a consu­matorilor.

„La noi a fost uşor să umplem locurile atât în primii ani când strada era un adevărat şantier, cât şi acum“. În week­end localul este vizitat de circa 110 de oameni, în timp ce în cursul săptămânii vin circa 50. „În weekend e trafic tot timpul. În cursul săp­tă­mâ­nii vin în princial la prânz şi seara“. Tra­ficul fluctuează însă şi în funcţie de ano­timp, odată cu deschiderea tera­sei crescând numă­rul de vizitatori.

Compania Concept Kitchen care operează Sim­­bio a terminat anul trecut cu afaceri de 300.000 de lei (68.000 de euro), dublu faţă de anul anterior. 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO