Companii

De vorbă cu Radu Timiş, cel care a revoluţionat piaţa preparatelor din carne

De vorbă cu Radu Timiş, cel care a revoluţionat piaţa preparatelor din carne

Radu Timiş

Autor: Ioana Mihai-Andrei

10.02.2012, 00:06 1618

A construit de la zero grupul CrisTim, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 83 de milioane de euro, iar pentru anul în curs vizează o creştere de 30%.

Radu Timiş, preşedintele CrisTim, va discuta despre felul în care a construit afacerea, despre oportunităţile şi greutăţile pe care le-a întâmpinat şi despre atuurile pe care mizează în dezvoltarea acestora pe viitor, cu ocazia evenimentului MEET THE CEO, organizat de BUSINESS Magazin, care are loc marţi, 14 februarie, la Hotel Hilton în Bucureşti.

"Vrem o creştere de 30% a vânzărilor anul acesta; vom cule­ge roadele investiţiilor şi eficientizărilor din ultimii trei ani", declară Timiş, ale cărui afaceri s-au cifrat anul trecut la aproa­pe 83 de milioane de euro, în scădere faţă de 2010, când a raportat o cifră de afaceri de peste 92 de milioane de euro.

2012 ar urma să aducă grupul pe un trend ascendent, Ti­miş spunând că "ne vom bucu­ra de efectele acţiu­ni­lor din ul­ti­mii trei ani, de la investiţii şi efi­cientizări pâ­nă la creşterea pro­duc­ti­vi­tăţii". Pe parcursul ul­ti­mi­lor trei ani "am investit 24 de milioane de euro, ju­mă­ta­te din fonduri proprii şi di­fe­ren­ţa din credite ban­care", spu­ne antre­pre­no­rul care pre­ci­zează că se pla­sează în stan­dar­dele de secu­ritate ale finan­ţa­to­ri­lor. Întotdeauna a fost, de fapt, foarte atent să nu de­pă­şească gradul de îndatorare şi ram­bursarea creditelor să fie făcută cu punctualitate.

"Cel mai bun lucru care s-a întâmplat pe perioada de criză este că am devenit competitivi la nivel mondial, prin urmare mizăm pe creşterea exporturilor", spune Timiş.

Compania a vândut peste hotare anul trecut 13% din volumul producţiei, iar ţinta declarată este să ajungă la 25-30%.

"Practic, în ultimii ani am crescut exporturile cu 100% în fie­care an, însă baza de plecare a fost mică", completează antreprenorul.

Anul trecut, CrisTim a cumpărat marca Matache Măce­la­rul, pentru că, spune Timiş, "aveam nevoie de un brand premium în portofoliu".

Pe viitor, l-ar putea interesa acelaşi gen de investiţii, res­pec­tiv să cumpere alte mărci, pentru că, argumentează el, ca­pa­cităţile de producţie sunt suficiente.

Grupul CrisTim are 2.000 de angajaţi şi reuneşte şapte fir­me, cu activităţi în domeniul procesării cărnii, agricultură, pisci­cultură, construcţii, catering, retail, distribuţie şi închi­riere de spaţii comerciale.

Întâlnirea lui Radu Timiş cu oameni de afaceri şi exe­cu­tivi din peisajul economic românesc va avea loc marţi, 14 fe­brua­rie, cu ocazia evenimentului MEET THE CEO, organi­zat de BUSINESS Magazin, conceput ca un moment oportun pen­tru un public restrâns de a avea acces la o discuţie liberă cu membri importanţi ai comunităţii de business din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO