Companii

Dealerul clujean al Skoda şi-a bugetat afaceri de 10,5 milioane de euro

Dealerul clujean al Skoda şi-a bugetat afaceri de 10,5 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

19.01.2012, 00:00 473

Compania Compexit Trading, dealerul clujean al mărcii Skoda, mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro, în creştere cu 2% faţă de anul trecut. Compexit estima pentru 2011 un număr total de 350 de autovehicule Skoda livrate, mai mult cu 103 unităţi faţă de nivelul realizat în anul precedent. Anul trecut, vânzările companiei au fost susţinute de contractele cu diverse firme pentru achiziţia unor flote de maşini, de sistemul propriu de buyback şi programul Remat.

Conducerea companiei spune că în acest an piaţa auto se va menţine la nivelul lui 2011, însă nu exclude şi o scădere a pieţei în condiţiile diminuării vânzărilor prin programul Remat şi modificării normelor BNR pentru creditare. Compania desfăşoară activităţi în cadrul sediului central din Cluj-Napoca şi showroomului din Bistriţa, iar în prezent numărul de angajaţi ai Compexit a ajuns la 130 de oameni.

Compexit Trading face parte din grupul de firme Compexit, alături de compania Topcar, dealer Seat, divizia Seul Auto, care este şi service auto, şi Proton Auto, care comercializează piese şi consumabile auto. Prima companie din grup a fost Compexit Cars, înfiinţată în anul 1992, devenind ulterior Compexit Trading, acţionarii fiind oamenii de afaceri Răzvan Rotta, Dan Palaghean, Titus şi Marius Nicoară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO