Companii

Debutanţii în afaceri au înfiinţat au înfiinţat 200 de firme de tip SRL-D în ianuarie

Debutanţii în afaceri au înfiinţat au înfiinţat 200...

Autor: Roxana Rosu

23.02.2018, 15:31 91

Antreprenorii debutanţi au înfiinţat în luna ianuarie 199 de SRL-D-uri, numărul total al acestui tip de societăţi ajungând la 44.374 la nivelul întregii pieţe, din 2011 până în prezent, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Domeniile campioane la numărul de SRL-D-uri sunt construcţiile, transportul de mărfuri şi activităţile de înfrumuseţare. Anul trecut au fost înfiinţate peste 8.000 de firme de acest tip.

În prima lună a acestui an au fost înfiinţate 15 SRL-Duri pe zona de transport, 10 pe construcţii şi câte şapte pe domeniul foto şi al portalurilor web. 

Cele mai dinamice judeţe au fost Cluj, cu 18 firme noi în ianuarie,Argeş şi Bucureşti, cu 17, şi Maramureş, cu 16.

O companie de tip SRL-D este o societate pornită de un acţionar aflat la prima afacere, care primeşte o serie de facilităţi la înfiinţarea companiei.

Firmele de tip SRL-D care împlinesc trei ani de activitate îşi pierd calita­tea de microîntreprinderi apar­ţinând întreprinzătorilor debutanţi. Astfel, antreprenorii debutanţi sunt nevoiţi să facă demersurile necesare pentru schimbarea sintagmei firmelor din SRL-D în SRL sau să aleagă altă formă juridică. Totuşi există şi antreprenori care îşi păstrează denu­mirea SRL-D, însă nu mai au aceleaşi beneficii fiscale ca societate debutantă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO