Companii

Delta Hospital, spitalul la care este acţionară şi soţia lui Florea Diaconu de la Delta ACM, a devenit centru de excelenţă în chirurgia obezităţii

Autor: Andreea Neferu

20.09.2011, 12:05 556

Centrul medical privat Delta Hospital, în cadrul căruia este acţionară şi soţia lui Florea Diaconu, proprietarul constructorului Delta ACM 93, a primit acreditarea de centru de excelenţă în chirurgia obezităţii.

Operaţiile de obezitate sunt efectuate de o echipă coordonată de directorul centrului, Cătălin Copăescu, acesta fiind acreditat de forurile internaţionale pentru realizarea unor astfel de intervenţii.

"În România, există circa 300.000 de pacienţi obezi care ar trebui să beneficieze de astfel de intervenţii. Dintre aceştia, doar 4.500 s-au operat în ultimii 20 de ani, peste 2.500 apelând la echipa pe care o coordonez", a declarat Copăescu.

Opt români, dintre care şase de profesie medici, au deschis în iunie în zona Vitan din Capitală centrul medical privat Delta Hospital, în urma unei investiţii totale de 13 milioane de euro. Clădirea în care funcţionează spitalul, cu o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi, a fost închiriată de la firma românească de construcţii Delta ACM, investiţia în realizarea acesteia fiind de 8 milioane de euro. Principalul acţionar al spitalului este medicul Cătălin Copăescu, alţi acţionari fiind Dana Jianu, Ştefan Jianu, Alina Ambrozie, Daniela Godoroja, Mihai Godoroja, Anca Copăescu şi Daniela Diaconu, şase dintre aceştia fiind medici de profesie.

Daniela Diaconu este soţia lui Florea Diaconu, proprietarul Delta ACM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO