Companii

Deschiderea Ramada Plaza transforma zona Pieta Presei Libere in al doilea pol hotelier din Bucuresti

Deschiderea Ramada Plaza transforma zona Pieta Presei Libere in al doilea pol hotelier din Bucuresti

Daniel Ben-Yehuda, managerul Ramada Plaza si al Best Western Parc.: In weekend-uri Best Western Parc are un grad de ocupare de circa 40%-45%, dar ne asteptam la o crestere de circa 5% pe acest segment. Cred ca Bucurestiul are potential si va deveni o buna locatie pentru city break-uri.

04.02.2008, 18:44 109

Pe segmentul de patru si cinci stele, in aceeasi zona, mai sunt operationale hotelurile Crowne Plaza sau Sofitel. "Fostul hotel Turist a fost renovat complet si va fi deschis in luna martie a acestui an sub Brandul Ramada, fiind clasat la patru stele plus, iar la inceputul anului viitor si actualul Best Western Parc va fi afiliat aceluiasi lant. Practic, va fi un complex Ramada cu o capacitate de 600 de camere", a spus Daniel Ben-Yehuda, managerul Ramada Plaza si al Best Western Parc.
Acest complex Ramada va fi al doilea cel mai mare hotel pe segmentul de patru stele din Capitala, dupa hotelul Rin Grand al fratilor Negoita, care are o capacitate de 1.500 de camere.
Transformarea hotelului Turist in Ramada Plaza a necesitat o investitie de peste 12 milioane de euro, unitatea hoteliera urmand sa fie deschisa oficial in luna aprilie a acestui an, iar transformarea hotelului Best Western Parc in Ramada va mai atrage o suma cuprinsa intre unu si doua milioane de euro.
"Cred ca aceasta zona (n. red - din jurul Romexpo) se va dezvolta foarte mult, avand in vedere ca este la o distanta optima si de aeroport, si de centrul orasului. Best Western Parc a avut anul trecut un grad de ocupare de peste 70%, iar in acest an credem ca vom avea 65%-70%, avand in vedere ca numarul de camere operationale este dublu fata de anul trecut", a spus Yehuda. Compania Parc Hotels mai administreaza, in afara de cele doua hoteluri, si Casa Doina, precum si Parc Health Club si a inregistrat anul trecut afaceri de circa 10 milioane de euro. "Anul trecut era functional doar Best Western Parc, care a contribuit cel mai mult la afacerile inregistrate", a spus Yehuda.
In acest an insa nivelul afacerilor va fi peste 10 milioane de euro si ar putea urca pana la 20 de milioane de euro, avand in vedere ca va fi operational si Ramada Plaza, care se asteapta sa genereze venituri de 8 milioane de euro in primul an.
Totodata, in 2008 se va investi si in renovarea Parc Health Club, care ar putea fi afiliat unui lant international.
"Cautam un lant international la care sa afiliem acest centru, dar nu am luat o decizie in acest sens deocamdata. Investitia se va situa undeva intre trei si patru milioane de euro, iar renovarea va fi gata in jumatate de an", a spus Yehuda.
Avand in vedere ca 85% din cifra de afaceri provin din contractele corporate, segmentul de business sustinand activitatea hotelierilor de pe piata, compania Parc Hotels va investi circa cinci milioane de euro intr-o sala de conferinte cu o capacitate de 3.000 de persoane. "Aceasta sala de conferinte va face legatura intre cele doua hoteluri (n. red. - Ramada Plaza si Best Western Parc) si va fi cea mai mare sala de conferinte din Capitala", a spus Yehuda, care crede insa ca si traficul de leisure va parcurge o evolutie ascendenta. "In weekend-uri Best Western Parc are un grad de ocupare de circa 40%-45%, dar ne asteptam la o crestere de circa 5% pe acest segment. Cred ca Bucurestiul are potential si va deveni o buna locatie pentru city break-uri", a adaugat Yehuda. Complexul Ramada va ataca piata de patru stele prin preturi mai scazute, potrivit reprezentantilor hotelului. Astfel, o camera standard single va avea un pret de 159 de euro, in timp ce una dubla va fi 179 de euro.
"Pentru ca oferta este scazuta si cererea mare, preturile din piata au un nivel ridicat. Nu vom avea preturi ieftine, dar vor fi mai mici decat alte hoteluri de patru stele", a spus Yehuda. Principalii concurenti pe segmentul de patru stele sunt, pe langa Rin Grand Hotel, Sofitel, Lido sau Phoenicia.
Potrivit datelor Registrului Comertului, actionarii Parc Hotels sunt Zerlin Dimofte si Valentin Trandafir, cu pachete de 1%, respectiv Tatika Investments LTD din Cipru (58%) si Bladon Enterprises (40%).
Parc Hotels face parte din grupul de firme Altrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.
Piata hoteliera de patru si cinci stele din Capitala va avea o capacitate cu 50% mai mare incepand cu acest an ca urmare a deschiderii la capacitate totala a Rin Grand Hotel si a fostului hotel Bucuresti, care va fi operat sub brand-ul Radisson SAS, care apartine grupului hotelier Rezidor. Acestea vor aduce aproximativ 2.000 de camere pe piata, in conditiile in care in prezent, in Bucuresti, exista circa 4.000 de locuri de cazare la patru si cinci stele. La sfarsitul anului trecut in Bucuresti se gaseau 102 hoteluri, cu o capacitate de aproximativ 8.000 de camere, mai putin decat in alte mari capitale europene, precum Varsovia, Budapesta sau Praga.

Popoviciu pluseaza pe piata de patru stele

Mogulul imobiliar Gabriel Popoviciu va detine al doilea cel mai mare hotel de patru stele din Capitala, dupa ce cele 600 de camere ale complexului Ramada din zona Pietei Presei Libere vor fi functionale.
Popoviciu este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Bucuresti, detinand circa 1.000 de camere prin hotelurile Best Western Parc si Ramada Plaza, clasificate la patru stele, respectiv Howard Johnoson de cinci stele.
Omul de afaceri este cunoscut insa mai ales prin proiectele sale imobiliare de anvergura, precum zona comerciala Baneasa, o investitie de 2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO