Companii

Distribuitorul de medicamente Alliance Healthcare, peste pragul de 4 mld. lei afaceri în 2021

Distribuitorul de medicamente Alliance Healthcare, peste...

Autor: Georgiana Mihalache, Sorin Pâslaru

14.03.2022, 09:00 379

Alliance Healthcare (fostul Farmexpert), al treilea distribuitor de medicamente de pe piaţa locală, a crescut cu 8-10% cifra de afaceri în 2021 faţă de anul anterior, din datele companiei, ceea ce duce businessul din distribuţie la peste 4 mld. lei.

„Încă aşteptăm să vedem ce se întâmplă, nu sunt lucrurile foarte clare. Piaţa a crescut, dar mai mult cu produsele scumpe care s-au înregistrat, nu consumul. Probabil că va fi un an normal 2022, nu mă aştept la schimbări foarte mari. Aşteptăm să vedem cu inflaţia cât de mult va lovi absolut tot şi probabil va fi nevoie de o reaşezare a preţurilor“, a spus Iulian Trandafir, CEO al Alliance Healthcare. În România, Alliance Healthcare are şapte depozite. Produsele distribuite de companie ajung la peste 3.100 de farmacii, spitale. Anual, compania livrează peste 190 mil. unităţi, iar portofoliul de produse cuprinde 11.000 de medicamente şi parafarmaceutice, potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu.

Cei mai mari jucători sunt Fildas, Mediplus, Alliance Healthcare, Farmexim şi Pharmafarm.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO